MKP i Norrköping & på Vallastaden 2017

DSC02819.low

MKPs höstmöte 2017 genomförs i samarbete med Linköpings universitet i samband med Vallastaden 2017. Vi genomför en serie offentliga föreläsnings- och performance evenemang både i Norrköping och Linköping i samband med den internationella arkitekt expon. Dessa kommer att genomföras under 2-24 september inom ramen för Vallastadens innovationsprogram. Mötena är tvärvetenskapliga och sammanför en rad olika aktörer för att diskutera frågor som rör frågor runt hemmet och hur konsten kan spela en rolli framtidens utbildning.

Under eventen i kommer att blanda föreläsningar med performance och skapa en mängd hybridverk och samarbeten. De offentliga evenemangen ger oss möjlighet att frigöra tvärvetenskapliga potential i projektet genom att matcha konstnärer och studenter med forskare och yrkesverksamma inom de olika områdena från Sverige, Norge och Danmark.

  • Sixten Nielsen från Human Hotel föreläser kl. 13.30 i event-tältet och arbetar med studenter från Linköpings universitet den 8 september.
  • Per Hüttner kl. 11.00  och 15.30 i event-tältet den 13 september.
  • Carima Neusser, Siri Jennefelt och Per Hüttner arbetar performativt med studenter från Linköpings universitet 11-13 september. Publikt event i hus 24 kl. 13.00, den 13e september.

Under hela expot finns verk av Li Xiaofei, Wooloo och Lise Yuen Kolstad utställda på Framtidens arbetsplats.

Projektet genomförs med stöd av Norrköpings kommun, Nordiskt kulturfond och 1/17 Volt.