OM OSS

Morgondagens konstpublik drivs av en grupp pedagoger, curatorer, konstnärer i nära samarbete med forskare i pedagogik. Inom ramen för projektet utvecklar metod och övningar som stöder elevernas lärande inom konst och kultur i klassrummet, på museer och i offentliga rum.

Cecilia Castro är konstnär och pedagog med inriktning mot den samtida konsten. Hon är processinriktad både i sin konst och pedagogik och arbetar med möten mellan konst och barn både i skolan och på museum. Cecilia är även drivande kraft i utvecklingen av Konstön, ett socialt och platsspecifikt konstprojekt i Skärblacka.

Per Hüttner är konstnär och driver Vision Forum och är aktiv i Curatorial Mutiny som är de organisationer som startade Morgondagens konstpublik. Han är bosatt i Paris och Stockholm och har visat sin konst i stort sett hela världen. Hans konst ställer metafysiska frågor och har en relation till performance. Han är mest känd för sina utställningar som förändras över tid och för foton där man kan se honom jogga på exotiska platser runt om i världen.

Anne Klontz är en oberoende amerikansk curator som har bott i Sverige sedan 2008. Hon har gjort flera konstutställningar inom Sverige och internationellt och har varit i samarbete med olika institutioner som exempelvis ID:I galleri, Rumänska kulturinstitutet, Wetterling Gallery och Vision Forum. Under 2010-2011 hon samarbetade med Per Hüttner på ett konstnärligt forskningsprojekt om den hemliga gruppen som heter “The Quantum Police.”

Carima Neusser är bosatt i Stockholm och arbetar i ett landskap av dans och koreografi. Hon har en examen från Iwanson International School of Contemporary Dance (2009) och ISVP programmet på Dance New Amsterdam i New York (2010). Hon arbetar interdisciplinärt och de senaste åren har hon drivits av ett intresse att arbeta processbaserat genom utökade verksamheter inom dans och koreografi. Hennes konstnärliga praktik innebär användning av språk, dans och koreografi i förhållande till kommunikation och strukturer för samtal.

Linda Staaf är konstvetare och verksamhetsansvarig för kulturkontoret i Söderköpings kommun. Hon arbetar bland annat med Skapande skola och är en länk mellan pedagoger inom skola och museum och olika nätverk för samtidskonst.

Bland nationella samarbetspartners märks Linnéuniversitet, Linköpings universitet, Moderna museet, Flygvapenmuseum, Konstfack, Nobelmuseum, Hallwylska museet, Konstfrämjandet, Tekniska museet, Söderköpings kommun och Finspångs kommun. Vi har arbetet med skolor i hela Sverige och i Kina, Mexiko, Guatemala, Haiti, Brasilien, Finland, Danmark och Norge.

Internationella samarbetspartners vi har samarbetat med: Wellcome Collection, London; Medicinskt museion och Wooloo i Köpenhamn; Yrkeshögskolan Novia och Energiverket i Jakobstad; Wrap i Bergen; ZKM i Karlruhe; Dunders Institut i Nijmegen; ENS i Paris; Institut Superiur des Beaux Arts (ISBA), Besançon; CICO, Mexiko City; SPET i Sao Paulo; MT Escola de Teatro i Cuiaba och Ghetto biennalen i Port-au-Prince. Vi har  även arbetat med forskare bl.a. vid universitet i Paris, Sao Paulo, Nijmegen, Amsterdam, London Guatemala City och Mexico City.

Morgondagens konstpublik har erhållit stöd från  Norrköpings kommun, Region Östergötland, Linköpings universitet, Stockholms stad, Vision Forum och Curatorial Mutiny. De projekt vi driver har erhållit stöd från  Nordiskt kulturfond, 1/17 Volt, B A Danelii stiftelsen och Helge Ax:son Johnsons stiftelse.