Gold all in my Veins

“Gold all in my Veins” är en multisensorisk guidad tur genom gruvorna på Outokumpu Old Mine Residency. Verket skapas och presenteras av Sara Gurevitsch, Carima Neusser, Carola Uehlken och John Andrew Wilhite-Hannisdal. Konstnärerna arbetar även med en dansskola och en rockförening på plats för att iscensätta eventet.Arkitekturen på Outokumpus gamla gruva kommer att utgöra scenen för en guidad tur som binder samman barockens filosofi, historia och extravagans med tunnlarna, jorden och det omgivande området i Outokumpu.

Arkitekturen på Outokumpus gamla gruva kommer att utgöra scenen för en guidad tur som binder samman barockens filosofi, historia och extravagans med tunnlarna, jorden och det omgivande området i Outokumpu.

Verket sammanför dans, poesi, musik och matupplevelser. Publiken bjuds in att att dricka glitter och guld och låta det rinna genom deras ådror. Gruvens livmoder blir en bro till deltagarnas och publikens kroppar samt deras andedräkt och deras rörelser. Gruppen guidar publiken genom en tvärvetenskapliga upplevelse, genom sinnen och de ser fram emot att dela sina tankar om barocken och testa dess faktiska kapacitet tillsammans.

Publik visning på Outokumpu Old Mine Residency, 18 setpember kl.21. Eventet är gratis och inge förbokning krävs.

Projektet samproduceras av Morgondagens konstpublik, Curatorial Mutiny och Vision Forum och stöds av Nordic Culture Fund, Nordic Culture Point och Statens kulturråd.