MKP på Sjöfartsmuseet i Göteborg

Välkomna att träffa konstnärer, forskare och Nobels fredsprisnominerade Tiokasin Ghosthorse den 18e April. Tillsammans undersöker de vad man kan lära sig av djurkommunikation. De erbjuder fascinerande och ändå väldigt olika perspektiv på vad språk kan vara, hur vi förstår djur och vad vatten är.

Hör dem skapa musik baserad på torskfiskarnas parningsrop, lyssna på dem presentera hur sälungar kommunicerar och hur vatten är en varelse och till och med hur vatten utgjorde den första formen av medvetande på planeten. Gruppen använder ny teknik och gammal visdom för att erbjuda nya perspektiv på hur vi ser djuren som vi delar planeten med.

Program:
17.30 Koen de Reus, Max Planck Institute Nijmegen: Kommunikation bland icke-människor
18.00 Per Hüttner och Robert Oostenveld: Konsert med torskparningsanrop och 3D-renderade bilder.
18.30 Tiokasin Ghosthorse: Water and Animals – a Lakota Perspective

Välkomna!

Sjöfartsmuseet Akvariet
Ocean Lab
Karl Johansgatan 1-3, Göteborg