Haiti, Frankrike och Sverige i filmsamarbete

Exquisite Corpse är ett filmprojekt som som jämför vardagen i Europa och Haiti. Filmskaparen Fabien Guillermont kommer att arbeta med en grupp tonåringar samt med professionella filmskapare. Ungdomsgruppen kommer att utgöras av åtta ungdomar i åldern 12 till 18 år.

De unga deltagarna kommer genom projektet att upptäcka olika tekniska aspekter relaterade till hur man gör film. De kommer att lära sig att använda teknisk utrustning, att utveckla ett dokumentärt och fiktivt arbetssätt samt att redigera röröliga bilder.

De kommer även att möta två profesionella filmregissörer, Adler Pierre och Fabien Guillermont. Genom utbytet med Adler, som bor och arbetar i Haiti, kommer de att upptäcka landets nuvarande sociala och politiska tillstånd. Genom arbetsmetoden utvecklar projektet en gemensam reflektion över denna situation, och skapandet av ett verk utifrån utbytet.

Projektet inleds i november 2021.