Träd och människor kommunicerar

Vi är mycket glada att Kulturbryggan stöder vårt projekt “Drömmer träd om C02?” I projektet översätter vi den kommunikation som sker i träd på natten till ljud och till sovande människor. Stödet ger oss möjlighet att tillsammans med konstnärer och forskare undersöka och lära oss mer om vad som sker i växter då de “sover.” Så snart vi är redo, så kommer naturligtvis människor i alla åldrar kunna njuta av de ljud som träden producerar då de drömmer.

Vi gratulerar även vår partnerorganisation Curatorial Mutiny kommer att driva projektet “Zygot”, som är ett tvärvetenskapligt projekt där publiken får uppleva nya kroppsupplevelser i naturliga vatten över hela Europa. I ”Zygot” arbetar performancekonstnärer, musiker, modeskapare och forskare med att utveckla nya kroppsupplevelser, som sker under utflykter till naturliga sjöar, floder och bassänger. Publikens kroppar kommer att sänkas under vatten.