MKP utvecklar samarbetet med Linnéuniversitet

dsc09615

Konst & pedagogiska processer 3 okt 2016 Linnéuniversitetet/ Italienska Palatset Växjö

Den 3 oktober är du hjärtligt välkommen till träff Konst & pedagogiska processer. Träffen håll dels på institutionen för Musik och bild, Linnéuniversitetet och dels på Italienska palatset, Växjö

Är du intresserad och tycker det är spännande med hur den sociala konsten iscensätter och undersöker världen och tillvaron. Gruppen Morgondagens konstpublik (MKP) från Norrköping gästar och möter kursen Samtidskonst i ett pedagogiskt perspektiv vid Linnéuniversitetet och Italienska Palatset i Växjö. Gemensamt för presentationer, performance och projekt är samtidskonstens pedagogiska möjligheter och synliggörande av utveckling av metoder och förhållningssätt inom konst & pedagogiska processer. Den samtida konsten arbetar ofta socialt, språkligt, kritiskt och kunskapsbildande. Morgondagens konstpublik vill bygga broar mellan konsten och dess framtida publik och använder digital teknik för att väcka barn och ungdomars intresse för det gemensamma kulturarvet. Kursen Samtidskonst i ett pedagogiskt perspektiv vill utvecklat metoder och förhållningssätt ur samtidskonstens vilket kan öppna för en samtida bildpedagogik. Träffen genomsyrats av ett undersökande förhållningssätt till konst & pedagogik.

Program i Växjö 3 okt för sal Hjertén. F-huset, Linnéuniversitetet

13.30 MKP presenterar sin verksamhet och mål.
Per Hütter, internationellt arbetade konstnär som intresserat sig för gränslandet mellan konst, vetenskap och metafysik. Men också hjärnforskning och samtida teknik.
Carima Neusser, dansare och performancekonstnär.
Cecilia Castro, konstpedagog och konstnär
14.30 Samtidskonst i pedagogiskt perspektiv
Eva Cronquist, Linnéuniversitetet, presentation av kursens mål, metoder och utgångspunkter.
Lars Palm, konstnär, lärare, Italienska Palatset
Malin Sandahl, Konstnär, förskolelärare presenterar konstprojektet Stanna
15.15 Fika
15.45 Fredrik Sandblad, Konstutvecklare,Växjö kommun, Computing machinery and intelligens -Hur några samhällstrender förväntas påverka kulturområdet inom de närmaste åren. Fredrik visar ett exempel med ett interaktivt konstprojekt – ”Jordmånad” – som genomfördes på Växjö konsthall 2015.
16.30 Performances av Carima Neusser av Per Huttner
18.30 Mat & prat på Italienska Palatset

Ni hittar bilder från mötet här.