MKP på skolor i Stockholmsområdet

DSC04361

MKP är stolta att i samarbete med Linnéuniversitet genomföra projekt med gymnasieskolor i Stockholmsområdet. Under hösten kommer vi att genomföra projekt med St. Eriksgymnasiet, Kristofferskolan och Hallwylska museet. Vi utgår från att alla platser har sina berättelser. En del är uppenbara medan andra kräver närmare undersökningar för att bli synliga och få komma till tals. Projektet visar hur konstnärliga metoder och strategier kan användas i en platsspecifik undersökning där underliggande, dolda berättelser bli synliggjorda. Processen visar sålunda på hur vi kan skapa en förståelse för vår omvärld. Vi kommer att använda oss av skriven text, foto, röst, men och kroppslig rörelse i den undersökande processen.

Projektet visas offentligt på Hallwylska museet den 20e September  kl. 13-16 och 17-19. Välkomna!