Mer Språk och Musik

Vi på MKP är stolta och glada att vi fått ett stipendium (tillsammans med Vision Forum) så att vi kan utveckla ett samarbete mellan neurovetenskap, logopedi och musik. Projektet består i att använda språkstörningar som modell för att skapa intressant experimentmusik. Vi arbetar med spännande forskare från Karolinska institutet i Sverige, Donders institute i Nederländerna samt med svenska och finska musiker. Mer info kommer inom kort.

Barocka möten

Trots den tuffa situationen med den rådande pandemin så har vi på MKP kunnat genomföra en rad workshops som tar inspiration från barock konst, dans och arkitektur i Sverige, Tyskland och i Schweiz.

På grund av situationen i Covid-19 har Teater Reflex i Stockholm tvingats stänga sina dörrar för allmänheten. Detta tråkiga faktum gör att Vision Forum har tillgång till deras fantastiska och magiska salonger. Vi har arbetat där i juni och september 2020. Vi har kunnat testa nya koreografiska, musikaliska och tekniska lösningar.

Vi har även arbetat intensivt med våra partners i Zürich, Berlin och Geneve under juni och Augusti. Dessa workshops har lett till utvecklandet av mycket spännande material. Vi hoppas situationen ljusnar snart och att du kommer att kunna se resultatet av vårt experiment på en scen eller i det offentliga rummet under 2021.