Program MKPs Vårmöte

DSC00081
Vi är mycket stolta att presentara vårt program och våra lysande föreläsare och workshopsledare. Vi kommer att diskutera och lära oss hur vi kan förhålla oss till det okända för att det skall inspirera istället för att skrämma. Det kommer att bli magiska dagar i Norrköping!!

Välkomna!!!

24 maj – Linköpings universitet, Campus Norrköping, Sal K52, våning 5, Kåkenhus, Bredgatan 33.

kl. 10 -12
– Introduktion av temat och MKP Cecilia Ahlqvist och Per Hüttner
– Lars Palm, konstnär Växjö – Platsens underliggande betydelse
– Abir Boukhari – All Art Now, Stockholm och Damaskus (på engelska).

lunch

– Jasper de Rycker, Riding the Donkey Backwards (på engelska)
Introduktion samt gemensam förflyttning till Spriralen
– Kristoffer Svenberg, Moderna museet, Stockholm – Mallrats

20.00 Verkstad konsthall – Kungsgatan 55, Norrköping
– Carima Neusser och Sanna Söderholm på Verkstad konsthall

25 maj 9-12 – Galleri Kameleont, Trädgårdsgatan 16, Norrköping
– Sahar Burhan om Galleri Kameleont och satir
– William Rawlings, Wooloo, Köpenhamn, Human Hotel (på engelska)

Lunch och avresa

Om ni har frågor skriv en rad till info@mkponline.org eller ring Per på 070 728 0018.

Om och av Tim Gill

b09c0135web

Tim Gill har nyligen varit i Sverige. Han är en av Storbritanniens ledande tänkare runt barndomen som fenomen. Han en ledande förespråkare för positiv förändring i barnens vardag. Hans skrivande, forskning, konsultuppdrag och annat arbete har i över 20 år fokuserat barndom, barns lek och fritids aktiviteter. Han är speciellt intresserad och deras plastiska relationer med människor och platser där barn lever och agerar. Det finns mycket spännande material på hans hemsida.

 

Information om MKPs vårmöte 24-25 maj

Group

Vi är mycket glada att bjuda in er till nästa MKPs vårmöte 24-25 maj och introducera mötets huvudfrågor. Ni är hjärtligt välkomna. Om ni har frågor, ta kontakt med Anne Klontz på: info@mkponline.org.

Genom en ökad globalisering möter barn och ungdomar en allt större komplexitet och ett allt bredare informationsutbud i sin vardag. Denna berör ofta avlägsna platser och innefattar frågor relaterade till andra kulturer. Media gör att nyheter från hela världen når våra hem och offentliga platser blixtsnabbt. Hur kan lärare inom ramen för läroplanen erbjuda undervisning så att dagens unga står bättre rustade för de nya utmaningarna som väntar dem i deras liv? Hur kan vi skapa en öppenhet och förståelse för de olika värderingar som samexisterar på vår lilla planet? Hur kan skall vi arbeta med barn och ungdomar i relation till det okända? Frågorna är kopplade till centrala frågor inom samtidskonsten, vilket gör att konstnärer och curatorer står väl rustade för att stöda lärare och pedagoger i sitt arbete.

Under mötet i maj för MKP samman nationella och internationella aktörer som arbetar med dessa frågor inom konst och kultur. Hur kan dessa erfarenheter inflätas i undervisning? Hur kan vi lära av varandra för att erbjuda en rikare vardag, ett öppnare samhälle och skapa ett socialt klimat där så många som möjligt blir sedda och kan bidra med sina egna kunskaper och erfarenheter?

Deltagare
Kristoffer Svenberg, Stockholm
Wooloo, Köpenhamn, Human Hotel
Eva Cronquist, Linnéuniversitet,
Lars Palm, konstnär Växjö
Jasper De Rycker, Antwerpen,
Tomas Nordmark och Mathias Wiik – Om det okända i nordisk mytologi
Carima Neusser och Sanna Söderholm på Verkstad konsthall

Program kommer här inom kort.

Goda Nyheter

800px-Interior_of_kaifeng_synagogue-1-

MKP är mycket glada att offentliggöra att Region Östergötland stöder vårt nästa möte 23-25 Maj. Program offentligörs här inom kort.