MKP på UNAM


Onsdagen den 23 januari,  2019 kommer MKP och Vision Forum att presentera projektet EEGsynthen på Instituto de Investigaciones Filosóficas (Institutionen för filosofisk undersökning) på UNAM universitetet  i Mexico City. Workshoppen, som är öppen för studenter på samtliga nivåer, öppnar för diskussioner runt de praktiska och filosofiska frågorna som öppnar sig när man skapar performance med hjälp av hjärnvågor. Speciell fokus kommer att läggas på kontroll och intention i modernistisk och samtida konst och musik.


Instituto de Investigaciones Filosóficas, UNAM.Circuito Mtro Mario de la CuevaCiudad UniversitariaDel. CoyoacánMéxico D.F. 04.510
Om du vill delta, vänligen kontakta Rudi Heinrichsen: info (at) visionforum.eu.Projektet stöds av Statens kulturråd.

Mer Mexico City


MKP återvänder för att arbeta med studenter på CICO (Center för Koreografisk undersökning) i Mexico City. Den 21-23 januari är vi på plats för att integrera metoder från samtida bildkonst och performance i dans- och koreografiutbildning. I arbetet  använder vi kunskap från projekten ”Vårt behov av tröst,” ”Baroque Architecture and Submission” samt ”New Eyes”. Vi arbetar med bilder, rekvisita och livemusik och inspiration från konstnärer som Bernini och af Klint.
Workshopsarbetet stöds av Statens kulturråd.

V8skan uppgraderas


V8skan som är ett pågående samarbete med Nobelmuseet kommer att vara ett av fokuspunkterna för en kick-off-event på museet 21 januari kl 18.00. Det kommer att bli fler V8skan-evenemang under våren och nytt innehåll läggs till attachéväskorna som undersöker åtta nobelpristagare i samtliga discipliner mellan 1927 och 2003.