Dans och performanceworkshop i Stockholm

MKP och IKFKOS anordnar en workshop där samiska och den mexikanska ursprungsbefolkningens musik, dans och filosofi möts. Den äger rum på Höjden i Stockholm 28-31 mars. Workshopen leds av den mexikanske koreografen Ricardo Rubio. Tillsammans ska dansare och musiker undersöka förhållandena mellan samiska och mexikanska kulturer och ontologier och använda dessa för att skapa nya musik- och dansuttryck.

Ricardo Rubio är en mexikansk koreograf, poet och performancekonstnär. Han är grundare och nuvarande chef för INTERflamenco samt El Dia D. Båda har sin bas i Santiago de Queretaro i Mexiko. Hans personliga förhållande till dans och performance-verk återfinns i praktiker där dialoger mellan olika discipliner som poesi, etnografi, performance och elektroniska medier kan mötas.

Han använder dessa för att undersöka logiken från ritualer i Latinamerika och traditionella danser i den samtida världen. Han är intresserad av olika kroppsuttryck för rörelse som kommunicerar med elektroniska medier: bildkonst-multimedia och ljudkonst-elektronisk musik. Skriv till oss på info [at] mkponline.org om du vill delta. Workshopen är gratis.