Träd och människor kommunicerar

Vi är mycket glada att Kulturbryggan stöder vårt projekt “Drömmer träd om C02?” I projektet översätter vi den kommunikation som sker i träd på natten till ljud och till sovande människor. Stödet ger oss möjlighet att tillsammans med konstnärer och forskare undersöka och lära oss mer om vad som sker i växter då de “sover.” Så snart vi är redo, så kommer naturligtvis människor i alla åldrar kunna njuta av de ljud som träden producerar då de drömmer.

Vi gratulerar även vår partnerorganisation Curatorial Mutiny kommer att driva projektet “Zygot”, som är ett tvärvetenskapligt projekt där publiken får uppleva nya kroppsupplevelser i naturliga vatten över hela Europa. I ”Zygot” arbetar performancekonstnärer, musiker, modeskapare och forskare med att utveckla nya kroppsupplevelser, som sker under utflykter till naturliga sjöar, floder och bassänger. Publikens kroppar kommer att sänkas under vatten.

Haiti, Frankrike och Sverige i filmsamarbete

Exquisite Corpse är ett filmprojekt som som jämför vardagen i Europa och Haiti. Filmskaparen Fabien Guillermont kommer att arbeta med en grupp tonåringar samt med professionella filmskapare. Ungdomsgruppen kommer att utgöras av åtta ungdomar i åldern 12 till 18 år.

De unga deltagarna kommer genom projektet att upptäcka olika tekniska aspekter relaterade till hur man gör film. De kommer att lära sig att använda teknisk utrustning, att utveckla ett dokumentärt och fiktivt arbetssätt samt att redigera röröliga bilder.

De kommer även att möta två profesionella filmregissörer, Adler Pierre och Fabien Guillermont. Genom utbytet med Adler, som bor och arbetar i Haiti, kommer de att upptäcka landets nuvarande sociala och politiska tillstånd. Genom arbetsmetoden utvecklar projektet en gemensam reflektion över denna situation, och skapandet av ett verk utifrån utbytet.

Projektet inleds i november 2021.

Tiokasin Ghosthorse i Göteborg

Morgondagens konstpublik är stolta över att presentera ett samarbete med aktivisten, musikern och radiopersonligheten Tiokasin Ghosthorse. Den första workshopen med honom äger rum i Göteborg 20-22 november 2021 när han kommer att arbeta med konstnärer och musiker från Sverige.

Vi är ledsna att meddela att på grund av Corona-reserestriktioner kommer Tiokasin Ghosthorse inte att kunna resa till Sverige och evenemanget måste skjutas upp. Vi kommer återkommer med nya datum under våren 2022.