Are You Touched? på Energiverket

“Are You Touched” är titeln på en workshop i Österbotten där finska, svenska och franska koreografer, bildkonstnärer och modedesigners under en vecka undersöker potentialen i mänsklig beröring. Tillsammans söker konstnärerna efter nya sätt att samarbeta. De utvecklar arbetsmetoder, bygger tillit både mellan gruppmedlemmarna och publiken genom föra samman den kunskap som de olika deltagarna har.

Gruppens deltagare delar ett gemensamt intresse för hur människokroppen kan återupptäckas genom övningar och samtal. I det kollektiva arbetet fokuserar de på hur beröring kan bli ett sätt att känna och tänja på förståelsen för kroppen.

Klockan 19.00 den 11 juni är Energiverkets publik inbjuden att delta i resultaten från arbetet genom att välja från en meny med performances och övningar.

Meny :

– Avslappning, musik och historieberättande: “North American Indigenous World Views and Inter-human Touch” av Per Hüttner (30min.)

– Video – rörelser – video. “Princess Nature” en koreografisk övning av Carima Neusser (30min).

“Are You Touched?” ger dig möjlighet att återupptäcka beröring i mörker. Ett interaktivt verk av av Emilia Rota (10min-2h).

– Somatisk preceptionsövning: Lung danser till ljudet av myggor “Soft Support of the Lung” av Sara Gurevitsch. (20 min.)

Deltagare: Sara Gurevitsch, Emilia Rota, Carima Neusser, Per Huttner och Robert Logrell. Projektet är ett samarbete med Energiverket, Novia och Vision Forum. Det stöds av Svenska kulturfonden, Kulturrådet och Stockholm stad.

MKP i Österbotten

Välkommen till ”Are You Touched” på Energiverket tisdag den 11 juni. Evenemanget är en öppen dialog mellan konstnärer publik. Du kan ta del av resultaten från en workshop i Österbotten där svenska, finska och franska bildkonstnärer, koreografer och mode designers tillsammans undersökt om mellanmänsklig beröring kan ta en mer central plats i konsterna.

Kvällen är informell och du är inbjuden att ta ett glas, prata med konstnärerna och få veta mer om vad de gjort, vad de lärt sig samt att se performance, dans och utkast till framtida verk under avslappnade former. Vi börjar kl. 19 och du är välkommen att komma några minuter eller stanna hela kvällen.

Deltagande konstnärer: Sara Gurevitsch, Emilia Rota, Carima Neusser, Per Huttner och Robert Logrell. Projektet är ett samarbete mellan Energiverket, Novia och de svenska organisationerna Morgondagens konstpublik och Vision Forum. Det är stött av Svenska kulturfonden, Kulturrådet och Stockholms stad.

Energiverket, Kanalesplanaden 5, FI-68600 Jakobstad, Finland